الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال

می توانیم بگوییم الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال به عنوان یکی از الگوهای مهم و پرکاربرد به حساب می آید این الگو در تمامی بازارهای مالی ازجمله فارکس دیده می شود به این معنی که می توانید از این الگو در هر بازاری استفاده کنید چه بازارهای داخلی چه بازارهای خارجی در مقاله پیش رو سعی شده تا  بررسی کاملی از این الگو انجام شود .

بیشتر بدانید: فارکس چیست؟ و نحوه دریافت سیگنال رایگان فارکس به چه صورت است؟ همچنین اگر قصد دارید در مورد بهترین بروکر فارکس اطلاعاتی کسب کنید میتوانید مقاله مربوطه را مطالعه کنید.

مفهوم الگوی مثلث :

همانطور که می دانید الگو ها شامل اشکال هندسی هستند که در نمودار قیمت خود را نمایان می کنند . در بیشتر زمان ها قیمت ها در حال انجام حرکات رنج می باشند در همین مواقع است که الگو های قیمتی بوجود می آیند . الگو ها به دلیل اینکه در نمودار به دفعات زیادی تکرار شده اند و در بیشتر مواقع نتایج مشابهی را بوجود آورده اند مورد توجه قرار گرفته اند. الگو های مثلث نیز جز الگوهای پر تکرار در نمودارهای قیمت است .همانطور که از اسم این الگو پیدا است شکل ظاهری این الگو شبیه به یک مثلث است که حالت های مختلفی را روی نمودار قیمت برای معامله گران بوجود می آورد .

انواع الگوی مثلث در تحلیل تکینیکال :

به صورت کلی الگو های مثلث به دو دسته تقسیم میشوند الگو های برگشتی و الگو های ادامه دهنده که هر کدام از این دو دسته شامل تعداد زیادی الگو است که یادگیری این الگو ها می تواند کمک زیادی به  شما انجام دهد . شما می توانید از الگو های مثلث به عنوان تریگر ورود نیز بهره ببرید .

شاید برای شما مفید باشد: الگوی کندلی دوجی (DOJI)

الگوهای مثلث برگشتی :

همانطور که از نام این دسته مشخص است دیده شدن این الگو ها در نمودار می تواند منجر به بازگشت قیمت از مسیر جاری آن شود . این دسته شامل چندین الگوی برگشتی است .

الگوی مثلث صعودی برگشتی :

به عنوان اولین الگو می توانیم از الگو مثلث صعودی نام ببریم . از آنجایی که این الگو یک الگوی برگشتی محسوب می شود باید انتظار دیده شدن آن را در انتهای یک حرکت ریزشی داشته باشیم که با دیده شدن این الگو می توانیم انتظار شروع یک حرکت صعودی را داشته باشیم . این حرکت صعودی متناسب با جایگاهی که تشکیل می شود حتی می تواند منجر به تغییر روند کلی بازار نیز شود .

در الگوی مثلث صعودی برگشتی باید به دنبال شکلی شبیه به یک مثلت قائم الزاویه در نمودار باشیم این مثلث به این شکل در نمودار ظاهر می شود که ظلع قائم یا صاف آن در سمت بالای مثلث واقع شده است وتر تشکیل شده در این الگو شیبی به سمت بالا دارد این به آن معنی است که حفرهای که تشکیل شده اند رکورد های بالاتری از حفر های قبلی خود به ثبت رسانده اند و همینطور در ظلع قایم نیز قله های تشکیل شده همگی در یک راستا واقع شده اند .

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید در این نماد در انتهای یک روند نزولی شاهد شکل گیریه یک مثلث صعودی برگشتی هستیم ساختار کلی یک مثلث صعودی دقیقا مطابق با تصویر بالا است .

بعد از شکل گیری این الگو همانگونه که مشخص قیمت شروع به یک حرکت صعودی کرده است .

 

الگو مثلث نزولی برگشتی :

این الگو نیز یک مثلث قائم الزاویه است که بر خلاف الگوی مثلث صعودی برگشتی در انتهای یک روند صعودی شکل می گیرد . در این الگو ضلع قائم در قسمت پایین مثلث تشکیل می شود و وتر این مثلث شیبی به سمت پایین دارد که نشان دهنده این موضوع است که قله های بوجود آمده توان ثبت رکوردهای بالاتر از قله های قبلی را ندارند که این موضوع می تواند منجر به شروع یک حرکت ریزشی در ادامه شود . الگو مثلث نزولی برگشتی متناسب با جایگاهی که تشکیل می شود می تواند حتی منجر به تغییر روند نیز شود .

در تصویر بالا همانطور که مشاهده می کنید الگوی مثلث نزولی در انتهای یک روند صعودی شکل گرفته است که منجر به ریزش قیمت شده است .

الگو های مثلث ادامه دهنده :

همین طور که از اسم این دسته از الگو ها پیداست در صورت دیده شدن آنها روی نمودار می توانیم انتظار ادامه حرکتی که از قبل شکل گرفته را داشته باشیم .الگو های مثلث ادامه دهنده از لحاظ ظاهری کاملا شبیه به الگو های مثلث برگشتی هستند تنها تفاوتی که میان این الگو ها و الگوهای برگشتی وجود دارد در جایگاه شکل گیری آنها است .

الگوی مثلث ادامه دهنده صعودی :

همانطور که گفتیم الگوهای مثلث ادامه دهنده از لحاظ ظاهری تفاوتی با هم ندارند پس بیاید در مورد جایگاه آنها صحبت کنیم, الگوی صعودی برگشتی این الگو در انتهای یک حرکت ریزشی دیده می شد اما الگوی مثلث صعودی ادامه دهنده در انتهای یک حرکت صعودی دیده می شوند ساختار قرار گیری اجزا تشکیل دهنده این دو مثلث کاملا شبیه به یکدیگر هستند در واقع شما بعد از شناخت اجزا مثلث تنها باید به جایگاه شکل گیری آنها توجه کنید .

 

الگوی مثلث نزولی ادامه دهنده :

این الگو نیز از لحاظ ظاهری و ساختاری کاملا مشابه الگوی مثلث نزولی برگشتی است با این فرق که این الگو بر خلاف الگو مثلث نزولی برگشتی در انتهای یک روند نزولی دیده می شود که در صورت تکمیل شدن الگو منجر به ادامه حرکت نزولی ماقبل خود خواهد شد .

همانطور که در تصویر بالا می بینید الگوی مثلث نزولی ادامه دهنده باعث شده است که قیمت در ادامه و بعد از تکمیل شدن الگو در جهت مسیر قبلی به ریزش خود ادامه دهد .

چند نکته درباره الگوی مثلث های صعودی و نزولی که تا اینجا آنها با هم بررسی کردیم وجود دارد :

  1. نکته اول این است که در تمامیه الگوهای مثلثی که تا اینجا بررسی کرده ایم شرط تکمیل شدن الگو برای تمامیه آنها این است که قیمت باید ضلع قائم را بشکند
  2. قیمت نباید مدت زمان زیادی را درون الگو صرف کند در صورتی که زمان زیادی از شکل گیری الگو تا خروج و تکمیل قیمت از آن گذشته باشد اعتبار الگو از بین خواهد رفت .
  3. در صورت خروج قیمت از ضلع وتر الگو فاقد اعتبار خواهد بود .
  4. قاعده وتر نباید بیش از حد بزرگ باشد در این صورت الگوی تشخیص داده شده اشتباه است .

الگوی مثلث متقارن ادامه دهنده :

این الگو از نظر ظاهری کاملا با الگوهای قبلی متفاوت برای دیدن این الگو باید به دنبال دیدن یک مثلث متساوی الاضلاع در نمودار باشیم . در الگوهای قبلی جایگاه قرار گیری الگو دارای اهمیت ویژه ای برای تشخیص آنچه قرار است در آینده رخ دهد بود اما در الگوی مثلث متقارن حرکتی منتهی به شکل گیری این الگو شده است مشخص کننده ادامه حرکت خواهد بود .اگر موج ماقبل از این الگو صعودی باشد می توانیم انتظار ادامه حرکت صعودی بعد از شکست الگو را داشته باشیم و اگر موج ماقبل نزولی باشد می توانیم انتظار ادامه حرکت نزولی را بعد از شکست الگو و خروج قیمت از آن را داشته باشیم .

در تصویر بالا مشاهد می کنید که یک الگوی مثلث متقارن نزولی شکل گرفته و بعد از شکست الگو قیمت به زیبایی به مسیر نزولی خود ادامه داده است.

نکاتی در مورد الگوی مثلث متقارن وجود دارد کاملا شبیه به الگوی های قبلی است به غیر از مورد اول چرا که در الگوی مثلث متقارن ضلع قائم وجود ندارد . فقط این نکته در مورد مثلث متثارن وجود دارد که در صورت شکست ضلع مخالف الگو دیگر اعتبار نداشته و برای معامله مناسب نیست .

برای این بخواهیم برای الگو های مثلث فارق از اینکه در کدام دسته قرار گرفت اند حد سود و حد ضرر برای معاملات در نظر بگیریم می توانیم اینگونه بگوییم که برای حد زیان عددی با فاصله چند واحدی نسبت به ضلع شکسته شده قرار می دهیم .برای حد سود نیز اولیت اول حمایت ها و مقاومت های سر راه قیمت هستند در صورت عبور قیمت از این حمایت ها یا مقاومت ها تارگت بعدی را به اندازه قاعده الگو لحاظ می کنیم و میزان را از نقطه شکست در نظر می گیریم.

 

کلام پایانی :

 در مقاله بالا سعی کردیم تا شما را با الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال آشنا کنیم . استفاده از الگو های قیمتی بسیار در میان تحلیگران و معامله گران مرسوم می باشد که این الگوها به خاطر اینکه در تشخیص و شناسایی آنها از هیچ گونه اندیکاتوری استفاده نمی کنیم و صرفا تصمیمات خود را بر اساس حرکات قیمت لحاظ می کنیم دارای قدرت و اعتبار بسیار زیادی هستند البته این را بدانید که در ابتدا تشخیص آنها برای افراد مبتدی کار آسانی نخواهد بود در نتیجه در صورتی که در این حرفه مبتدی هستید دلسرد نشوید چرا که با تمرین زیاد و عادت کردن چشم به نمودار می توانید به مرور زمان به تسلط مورد نیاز دست پیدا کنید .

استفاده از الگو های کلاسیک مانند مثلث ها میتواند بسیار برای شما سازنده باشد فارق از اینکه از کدامیک از سبک های موجود تحلیل گری در بازار استفاده میکنید استفاده از این الگو به خصوص برای کسانی که از امواج الیوت یا پرایس اکشن و یا الگو های هارمونیک استفاده میکنند بسیار کار ساز است . گاها ممکن است این الگو با الگوی پرچم صعودی اشتباه گرفته شود اما در صورتی که شما از قوانین واگرایی در سقف ها و کف های قیمتی و همینطور با توجه ویژه به پولبک ها میتواند شما را از انجام معاملات اشتباه و تشخیص غلط مصون بدارد . شما با انتخاب تایم فریم صحیح الگو میتوانید به اعتبار الگو قوت بیشتری را ببخشید و در نهایت با استفاده از بهترین پلتفرم ها ترید فارکس دیتا های دقیق تری را در اختیار داشته باشید .

 

سوالات متداول :

الگوی مثلث چیست و چه ویژگی‌هایی در نمودار قیمت دارد؟

الگوی مثلث یک الگوی هندسی در تحلیل تکنیکال است که شباهت به یک مثلث دارد. این الگو در نمودار قیمت به دلیل تکرارهای زیاد و نتایج مشابه در بیشتر مواقع مشاهده می‌شود. الگوهای مثلث به دو دسته الگوهای برگشتی و الگوهای ادامه دهنده تقسیم می‌شوند.

چه انواع الگوهای مثلث در تحلیل تکنیکال وجود دارند؟

الگوهای مثلث در تحلیل تکنیکال به دو دسته تقسیم می‌شوند: الگوهای مثلث برگشتی و الگوهای مثلث ادامه دهنده. هر کدام از این دسته‌ها شامل الگوهای مختلفی هستند که می‌توانند به تشخیص و پیش‌بینی حرکت‌های بازار کمک کنند.

الگوی مثلث صعودی برگشتی چگونه شناسایی می‌شود و چه پیش‌بینی‌هایی می‌توان از آن داشت؟

الگوی مثلث صعودی برگشتی در انتهای یک حرکت نزولی شناخته می‌شود. شکل آن شبیه به یک مثلث قائم‌الزاویه است، با ضلع قائم یا صاف در سمت بالای مثلث و تری با شیب به سمت بالا. پیش‌بینی از این الگو شامل انتظار شروع یک حرکت صعودی متناسب با جایگاهی که الگو شکل می‌گیرد است.

الگوی مثلث نزولی ادامه دهنده چه خصوصیاتی دارد و چطور می‌توان از آن برای تصمیم‌گیری در معاملات استفاده کرد؟

الگوی مثلث نزولی ادامه دهنده در انتهای یک حرکت نزولی شکل می‌گیرد و منجر به ادامه حرکت نزولی می‌شود. شکل آن شبیه به یک مثلث قائم‌الزاویه است با ضلع قائم در قسمت پایین مثلث و تری با شیب به سمت پایین. برای تصمیم‌گیری در معاملات، می‌توان از شکست ضلع وتر مخالف الگو برای تأیید ادامه حرکت نزولی استفاده کرد.

نکات کلیدی در معاملات با استفاده از الگوهای مثلث چیستند؟

  1. شرط تکمیل الگو برای تمامی الگوهای مثلثی این است که قیمت باید ضلع قائم را بشکند.
  2. زمان مدت زمان طولانی درون الگو نباید زیاد باشد، زیرا زمان طولانی ممکن است اعتبار الگو را از دست بدهد.
  3. در خروج از الگو، قیمت نباید مدت زمان زیادی را درون الگو صرف کند.
  4. قاعده وتر نباید بیش از حد بزرگ باشد؛ در غیر این صورت الگو شناخته شده اشتباه خواهد بود.
ادمین فارکسینو

Recent Posts

همه چیز درباره کامودیتی ها در فارکس

در بازارهای مالی کامودیتی ها به معنای کالاها اولیه برای تولید محصولات مختلف گفته می‌شود…

2 هفته ago

الگوی وایکوف چیست و چگونه عمل می‌کند؟

الگوی وایکوف چیست و چگونه عمل می‌کند؟ این سؤال اساسی برای هر کسی که به…

2 ماه ago

همه چیز را درباره بیت کوین در فارکس بدانید

مطمئنا این را میدانید که بیت کوین چیست و سازکار آن به چه صورت است…

2 ماه ago

بهترین پلتفرم معاملاتی فارکس

در دنیای معاملات فارکس، انتخاب بهترین پلتفرم فارکس می‌تواند تأثیر زیادی بر موفقیت و بهره‌وری…

2 ماه ago

کریپتوکارنسی چیست ؟

کریپتو کارنسی Cryptocurrency به عنوان یکی از پدیده‌های نوظهور دنیای مالی و تکنولوژی، مورد توجه…

2 ماه ago

تایم فریم چیست؟

تایم فریم، که به تایم فریم یا بازه زمانی چیست نیز شناخته می‌شود، یکی از…

2 ماه ago