فارکسینو

روانشناسی تغییرات قیمت و تاثیر آن بر معاملات

مباحث مربوط به روانشناسی تغییرات قیمت یکی از اجزای مهم یادگیری در مسیر یک تریدر در بازارهای مالی ازجمله فارکس می باشد. شما به عنوان شخصی که قرار است فعالیت خود را در بازارهای مالی آغاز کنید؛ باید به این نکته توجه کنید؛ که در تمامی لحظات معاملات شما درگیر مسائل احساسی هستید.

برای دانش بیشتر: کانال سیگنال فارکس رایگان راهی برای موفقیت در بازار مالی فارکس.

لحظات معاملات

از این رو، در صورتی که اطلاعاتی راجب روانشناسی تغییر قیمت نداشته باشید دچار مشکلات متعددی خواهید شد.

در این مقاله قصد داریم با عنوان کردن موارد مختلف مربوط به روانشناسی تغییرات قیمت آگاهی لازم را به شما عزیزان بدهیم .

اجزاء تشکیل دهنده بازار:

دو معامله گری که تمایل به معامله کردن با یکدیگر را دارند. یکی از معامله گران خواهان چیزی است که طرف مقابل در یک قیمت معین میخواهد بفروشد.

قیمت نهایی معامله:

آخرین قیمتی است که دو معامله گر در معامله کردن بر سر یک چیز به توافق رسیده اند؛ که یک معامله گر حاضر به پرداخت مبلغی شده که در مقابل معامله گر دیگری حاضر به فروش چیزی شده است.

ارائه دادن قیمت در معامله کردن:

یک معامله گر (خریدار) قیمتی را برای معامله اعلام میکند؛ که حاضر است به خاطر داشتن دارایی پرداخت کند. در واقع در حال ارائه دادن قیمت خود میباشد.

عرضه در معامله کردن:

یک معامله گر (فروشنده) اعلام میکند در معامله با قیمتی حاضر است دارایی خود  را بفروشد؛ یعنی فروشنده نرخ را تعیین میکند.

نحوه بدست آوردن پول توسط معامله گران :

تنها دو راه برای این کار وجود دارد:

 1) خریدن در قیمتی که پیشبینی میکنید در آینده قیمت آن از قیمت خرید شما بالاتر خواهد بود.

2) فروختن در قیمتی که پیشبینی میکنید در آینده قیمت از نرخ فروش شما کمتر خواهد شد.

تنها هدف اصلی معامله گران در معامله کردن، بدست آوردن سود است. معامله گران حرفه ای به معامله ای که منجر به ضرر خواهد شد ورود نمی کنند. برای اینکه یک معامله انجام شود؛ نیازمند وجود دو معامله گر است. یکی فروشنده و دیگری خریدار، که بر سر یک قیمت توافق داشته باشند.

همه تحرکات قیمت، تابع رفتارهای گروهی است. قیمت در کشاکش بین کسانی است که انتظار دارند بازار بالا ورود و به تبع شروع به خرید کردن می کنند. و کسانی که اعتقاد دارند بازار پایین خواهد رفت و شروع به فروش می کنند؛ عقب و جلو میشود. اگر بین گروه اول و گروه دوم تعادل نیرو برقرار نباشد؛ یک طرف بر دیگری غلبه میکند و قیمت ها از گروه ضعیف تر دور و دورتر میشود.

درباره بازار روند دار چه می دانید؟

به عنوان یک تریدر اگر ما قدرت کافی برای حرکت دادن قیمت ها در مسیری که بیشترین سود را به ما میرساند نداریم؛ پس بهتر است یاد بگیریم چگونه خودمان را با سمتی که بیشترین قدرت را دارد تنظیم کنیم؛ تا زمانی که تعادل برقرار شود و دوباره خودمان را با طرفی که نیروی قوی تر است تنظیم کنیم.

حرکت های بالا و پایین قیمت در کشاکش بازار مانند جزر و مدی می ماند که به راحتی در چارت نمودار قیمت قابل مشاهده میباشد.

رفتار بازار روانشناسی تغییرات قیمت:

می توان رفتار بازار را اینگونه تعریف کرد که اقدام جمعی افراد برای منفعت بردن از حرکت آینده قیمت است. الگوهای رفتاری که از اقدامات معامله گران نشأت می گیرد یکی از سه حالت زیر است:

آغاز معامله_ نگهداری معامله_ تسویه معامله

مهمترین دلیل معامله گران برای ورود به بازار در روانشناسی تغییرات قیمت:

معامله گر بر این باور است که میتواند پول بدست آورد؛ و اینکه شرایط فعلی بازار فرصتی برای ورود به یک معامله در یک قیمت معیین ارائه میکند؛ که بالاتر یا پایین تر از قیمتی است که می تواند تسویه کند.

دلیل اصلی ماندن در یک موقعیت معاملاتی در روانشناسی تغییرات قیمت:

یک معامله گر بر این باور است که، بازار هنوز پتانسیل برای سود دادن در معامله ای که انجام داده است را دارد.

چرا یک معامله گر از معاملات خود خارج می شود ؟

معامله گر معتقد است که دیگر بازار فرصتی برای بدست آوردن سود نیست. به عبارت دیگر، معامله در جهتی که به معامله گر سود می داده پتانسیل حرکتی ندارد. و ریسک ماندن در معامله بیشتر از اضافه شدن سود است.

در یک معامله زیان ده، معامله گر معتقد است که بازار، دیگر حرکت در مسیری که زیان او را پوشش دهد ندارد؛ و ریسک محاسبه شده در معامله بیشتر از سطح انتظار معامله گر است. به همین دلیل معامله گر معامله خود را تسویه می نماید.

شاخص ترس و طمع در بازارهای مالی چیست؟

اگر به شکل الگوهای قیمتی در یک دوره زمانی بنگرید؛ فرم آنها متقارن است. این تقارن نشان دهنده این است که الگوهای قیمتی تصادفی نیستند. این الگوها تصویری از کشاکش بین خریداران و فروشندگان است.

نقاط مهم و تاثیر گذار بازار در روانشناسی تغییرات قیمت

نقاط مهم و تاثیر گذار بازار به نقاطی گفته می شود که معامله گران احتمال و انتظار وقوع اتفاقی را در آن نقطه دارند.

تعداد زیادی از معامله گران در این نقاط، انتظار موقعیت مخالفی را دارند. معامله گران اعتقاد دارند استراتژی آنها محقق می شود. به همین علت معاملاتشان را نگه می دارند و اگر استراتژی که برای خود تعریف کرده اند محقق نشود؛ معامله خود را تسویه می کنند.

صعود و نزول بازار در روانشناسی تغییرات قیمت

اگر قیمت در بازار به طور مدام در حال افزایش باشد؛ خریداران پیش بینی می کنند؛ که آیا قیمت ها می توانند به بالاترین قیمت ثبت شده قبل نفوذ کند. و در مقابل فروشندگان به دنبال صعود دیگری می گردند.

فروشندگان به این فکر می کنند که قله و قله های گذشته بازار، در مسیر صعودی خود به یک مقاومت قدرتمند برخورد کرده است. به عبارت دیگر در گذشته تعداد معامله گران زیاد بوده و قیمت بیش از اندازه رشد کرده است. روند صعودی و نزولی چیست؟

آنها به این موضوع فکر می کنند که آیا دوباره همان اتفاق رخ خواهد داد؟

پیشنهاد می کنیم این مطلب را نیز بخوانید: عوامل موثر بر نرخ ارز

خریداران و فروشندگان در مورد اینکه بازار یکی از دو حالت ممکن را انجام دهد انتظاراتشان را مطرح می کنند:

الف) یک قله جدید بسازد          

ب) یا اینکه موفق به ایجاد قله جدید نشود

در روند نزولی بازار حمایت یک سطح قیمتی است که خریداران وارد بازار می شوند یا فروشندگان قدیمی بازار معاملات خود را تسویه می کنند.

حمایت و مقاومت در روانشناسی تغییرات قیمت

در روند صعودی، بازار مقاومت یک سطح قیمتی است که فروشندگان وارد بازار می شوند؛ و یا خریداران قدیمی بازار برای اینکه قیمت بازار بالاتر نرود شروع به تسویه معاملات خود می نمایند. معامله گران سطح های حمایت و مقاومت را شناسایی می کنند و به اهمیت آنها معتقد هستند.

سخن پایانی :

در نهایت باید این را بدانیم که یک تریدر با بررسی روانشناسی تغییرات قیمت میتواند بهترین تصمیم را در جهت گرفتن یک موقعیت معاملاتی متناسب با استراتژی خود اتخاذ کند.با انجام اینکار میتوانید انتظار، داشتن نتایج بهتر را از خود داشته باشید.

این نکته را همیشه مد نظر داشته باشید؛ که بازار متشکل از افراد مختلف با طیف متنوعی از احساسات و تفکرهای مختلف است. و نتیجه ای را که به عنوان حرکت قیمت در بازار می بینید برآیند همین رفتارها است؛ پس در نتیجه، با بررسی این رفتارها به صورت صحیح و اصولی به موفقعیت خواهید رسید.

سوالات متداول:

  1. اجزاء تشکیل دهنده بازار چیست؟
    دو معامله گری که تمایل به معامله کردن با یکدیگر را دارند یکی از معامله گران خواهان چیزی است که طرف مقابل در یک قیمت معیین می خواهد بفروشد، اجزاء اصلی بازار را تشکیل می دهند.
  2. ارائه دادن قیمت در معامله یعنی چه؟
    یک معامله گر (خریدار) قیمتی را برای معامله اعلام میکند؛ که حاضر است به خاطر داشتن چیزی پرداخت کند.
  3. نحوه بدست آوردن پول توسط معامله گران چگونه است؟
    دو حالت برای این موضوع وجود دارد، حالت اول خریدن در قیمتی که پیشبینی می کنید در آینده قیمت آن از قیمت خرید شما بالاتر بیشتر خواهد شد حالت دوم فروختن در قیمتی که پیشبینی می کنید در آینده قیمت از نرخ فروش شما کمتر خواهد شد.
  4. الگوهای رفتاری که از اقدامات معامله گران نشات می گیرد کدامند؟
    الگوهای رفتاری از سه حالت، آغاز معامله- نگهداری معامله و تسویه معامله شکل میگیرد.
  5. مهمترین دلیل ورود معامله گران به بازار چیست؟
    آنها بر این باورند که می توانند پول بدست آورند و اینکه شرایط فعلی بازار فرصتی برای ورود به یک معامله در یک قیمت معیین ارائه می کند.
  6. دلیل اصلی ماندن معامله گر در معامله چیست؟
    معامله گر بر این باور است که بازار هنوز پتانسیل برای سود دهی را دارد.
خروج از نسخه موبایل