تابلوخوانی

تابلوخوانی

در بازار بورس اصطلاح تابلوخوانی را داریم؛ حال ما باید ببینیم تابلو خوانی در بورس چیست؟

اصلا ما چه اطلاعاتی از تابلو میگیریم؛ چه کاربردی تابلو خوانی برای ما دارد.

پس ما در این مقاله میخواهیم مفاهیم ابتدایی تا پیشرفته تابلوخوانی را خدمتتان عرض کنیم؛ و به شما آموزش دهیم؛ که چگونه با کمک تابلو خوانی ورود و خروج های پول به سهام ها را آنالیز قیمتی کنیم؛ و کامل یک سهام را بررسی کنید. پس با ما همراه باشید که تابلوخوانی را به طور کامل آموزش ببینید.

 

تابلوخوانی در بازار بورس

ما در بازار بورس با یک سایت سروکار داریم به اسم www.tsetmc.com ، این سایت را ما به اسم تابلو سازمان بورس میشناسیم؛ پس حال برویم ببینیم ما از این سایت چه اطلاعاتی بدست میتوانیم بیاریم.

خوب در پله اول باید ببینیم اصلا خود کلمه tsetmc  به چه معنا میباشد این کلمه مخفف شده این جمله میباشد:Tehran Securities Exchange Technology Management Co.که اگر این جمله رو بخواهیم ترجمه کنیم؛ به معنی شرکت مدیریت فناوری بورس تهران میباشد.

زمانی که این سایت را باز میکنیم با یک صفحه اصلی که روبرو میشویم که یکسری اطلاعات به ما داده است.

بیشتر بخوانید:بورس

چرا آموزش تابلوخوانی اهمیت دارد؟

شما برای اینکه بتوانید یک معاملگر موفق در بازار بورس باشید؛ در اولین قدم بایستی تابلو خوانی بورس را آموزش دیده باشید. چرا که شما به کمک آن میتوانید به اطلاعاتی نظیر، قیمت های شروع و پایانی و اینکه چقدر سهام شما چقدر حجم خورده است و بازیگران سهام شما چه کسانی هستند و … دست پیدا کنید.

به فرض مثال، شما از لحاظ تکنیکال سهامی رو بررسی میکنید؛ که موقعیت مناسبی برای ورود دارد. اما زمانی که شما نتوانید تابلو را بخوانید فایده ای ندارد. چرا که در قیمتی که شما میخواهید ورود کنید؛ ممکن است یک حقوقی در آن قیمت شروع به فروش های سنگین کرده است و قصد ریزش سهام را دارد.

بیشتر بخوانید:آموزش فارکس

پس شما با خرید سهام متضرر خواهید شد. یا زمانی شما سهامی را چک میکنید که تکنیکال خوبی ندارد و نقطه ورود خوبی به شما نمیدهد؛ اما زمانی که تابلو را بررسی میکنید میفهمید که ورود نقدینگی داشتید به این سهام و بازیگرانی قصد نوسان از سهام یا رشد دادن آن سهم را دارند.

پس در این زمان شما هم باید سهم را زیرنظر داشته باشید؛ برای یک ورود مناسب گرفتن و با ورود گرفتن دوباره، سهام را زمانی که شاهد خروج نقدینگی بودیم و شما نیز از آن خارج شدید را زیر نظر بگیریم.

خوب شما در صفحه اصلی سایت tsetmc  اولین قسمت سمت راست بالا زده شده، بازار نقدی بورس ،که اطلاعات در مورد سهام های شرکت های بورسی را به ما می دهد. در قسمت پایین آن بازار نقدی فرا بورس را برررسی کرده است .

اطلاعاتی که ما به دست میاریم برابر:

وضعیت بازار:

که ما در این قسمت وضعیت باز یا بسته بودن بازار را بررسی میکنیم .

شاخص کل:

میتوان یک تعریف جامع کرد. اینکه به میانگین رشد و افت تمام شرکت های بورسی شاخص کل میگویند. شما جلوی شاخص کل یک عدد میبینید؛ که ما آن عدد را به اسم عدد شاخص کل میشناسیم.

شاخص کل هم وزن:

تعریف همانند شاخص کل میباشد. یعنی میزان رشد و افت شرکت های بورسی. اما بر اساس ارزش شرکت ها میباشد. یعنی هر شرکت به میزان بزرگ یا کوچک بودن خود به یک میزان در شاخص هم وزن تاثیر میگذارند.

به شکلی شاخص واقعی بازار سرمایه به حساب میاید؛ که ما خود از این مقیاس میتوانیم به نتیجه ای دست پیدا کنیم. آن هم این است که شما زمانی که شاخص کل مثبت سنگین میباشد؛ یعنی اینکه شرکت های شاخص ساز در حال رشد هستند و شما باید سمت آنها کلیک کنید.

اما زمانی که شما در شاخص کل هم وزن شاهد جهش مثبت قوی هستید؛ یعنی اینکه سهام های کوچک بازار رشد خوبی دارند و میتوانید به سمت آنها جهت بگیرید.

ارزش بازار:

در این قسمت ارزش کل ریالی بازار بورس را به شما نشان میدهند. یعنی ارزش ریالی کل سهام شرکت های بورس.

تعداد معاملات:

به این معنا میباشد که تعداد کل معاملات انجام شده در آن روز چقدر میباشد.

ارزش معاملات:

ارزش ریالی کل حجم برگ سهامی که در آن روز معامله شده؛ یا به عبارتی مقدار نقدینگی که در آن روز در بازار گردش داشته است.

حجم معاملات :

تعداد برگ سهامی که در آن روز معامله شده است را نشان میدهد.

سپس در قسمت پایین این باکس شما با نماد های تاثیرگذار در شاخص آشنا میشوید.  این نماد ها بیشترین میزان تاثیر در شاخص را داشته. حال یا بیشترین تاثیر منفی یا بیشترین تاثیر مثبت که هر دو را میتوانید در این قسمت مشاهده فرمایید.

و در قسمت بعد شما با اطلاعات بازار فرا بورس آشنا میشوید؛ که همان اطلاعاتی که ما در قسمت بورس مطالعه کردیم را در این قسمت مجدد میتوانیم مشاهده کنیم.

اطلاعات صفحه نماد:

حال شما در علم تابلو خوانی باید بتوانید اطلاعاتی که در صفحه نماد نیز میاید را هم آنالیز کنید. شما در این صفحه میتوانید حجم خریدار ها،فروشنده و اولین قیمت ها، اخرین قیمت و خیلی اطلاعات دیگر را بررسی کنید و به نتیجه ی مطلوب دست پیدا کنید.

همانطور که خدمتتان عرض کردیم؛ شما باید بتوانید سیگنال ها را  از صفحه اطلاعات نماد بگیرید؛ که این ها رو ما تا جایی که بتوانیم در بین صحبت هایمان عرض میکنیم. خوب الان سراغ اطلاعات صفحه نماد میرویم.

پیشنهاد می کنیم اگر در زمینه فارکس کار می کنید؛ این مطلب را بخوانید: سیگنال فارکس طلا چیست؟ و بهترین بروکر فارکس در ایران کدام است؟

شما یک قسمت دارید به عنوان خرید. این قسمت بهترین تقاضا دهنده سهم را نشان میدهد. و در تایمی که بازار باز میباشد؛ دائما در حال تغییر است. و در قسمت سفارش ها اولین خریدار میباشد. حال اولین خریدار خریداری میباشد که، بهترین قیمت یا بالاترین قیمت را پیشنهاد دهد.

دومین قسمت شما کلمه اولین را مشاهده میکنید این کلمه به این معناست که اولین قیمت خرید شده در این سهام در اون روز معاملاتی اون قیمتی هستش که زیر کلمه اولین نوشته شده است.

قسمتی بعدی که شما مشاهده میفرمایید معامله(اخرین معامله)میباشد. این به این معناست که اخرین قیمت معامله شده در آن روز این قیمت بوده است

قسمت دیگر پایانی(قیمت پایانی) میباشد. به این معنا، که میانگین قیمت های معامله شده سهام در آن روز این قیمت بوده است. حال یک نفر قیمت بالا خریده است؛ یک نفر قیمت پایین خریده است؛ قیمت تعادلی آن، قیمت پایانی میشود.

و عدد دیگری که مشاهده میکنید قیمت فروش هست؛ که بهترین فروشنده را نشان میدهد. بهترین فروشنده فروشنده ای میباشد که کمترین قیمت را اعلام کرده باشد و در این سطر جای میگیرد.

قیمتی که شما به اسم قیمت دیروز در جدول میبینید؛ در اصل قیمت پایانی دیروز میباشد؛ که امروز به عنوان قیمت صفر شناخته میشود. قیمت صفر یعنی چی؟یعنی اینکه قیمت دیروز بعلاوه مثبت 5 و منفی 5 میاید.

و قیمت بازه روز را مشخص میکند؛ که شما در اسم بازه روز با آن روبرو میشود و بازده هفتگی، ماهانه هم به همین صورت بررسی میشود. بازه روز، یعنی قیمت سهام مجاز است در این قیمت نوسان کند نه بیشتر نه کمتر.

در قسمت پایین بازه ها شما با اطلاعاتی همانند تعداد سهام روبرو هستید؛ که یعنی تعداد سهامی که آن شرکت دارا میباشد.

و حجم مبنا همان مقدار یا شاخصی هستش که سازمان بورس برای هر سهام تعریف میکند؛ که در صورت کمتر یا بیشتر معامله شدن از این مقیاس به آن درصد مثبت و منفی دهد.

 سهام شناور در تابلوخوانی

یعنی مقدار سهامی که در دست مردم میباشد. یا اینکه سهامی که قابل معامله هستش را ما به اسم سهام شناور میشناسیم.

میانگین حجم ماه در تابلوخوانی

میانگین مقدار سهامی که بطور متوسط در هر روز معامله میشود را به اسم میانگین حجم ماه میشناسیم.

EPSوP/E در تابلوخوانی

میتوانیمeps را در تابلوخوانی اینطور تعریف کنیم. سود هر سهم شرکت که در صورت های مالی آورده میشوند و p/e را نسبت هر قیمت به درآمد را برای هر سهم میگوییم.

و در آخر شما با یک جدول روبرو هستید؛ که ما آن را به اسم جدول سفارشات میشناسیم. جدول سفارشات از بهترین خریداران در قسمت خریدار(تقاضا) به پایین و بهترین فروشند ها(عرضه) در قسمت فروش به پایین در تابلوخوانی چیدمان شدست.

که ما به جدول عرضه و تقاضا نیز آن را میشناسیم؛ و شما میتوانید سفارش هایی را که هر شخص در قیمت فروش و خرید میگذارد را با تابلوخوانی مشاهده فرمایید.

و همانطور در قسمت آخر شما میتوانید گروه هر سهم را مشاهده فرمایید. که در تابلوخوانی تمام صنایع به صورت تفکیک شده نمایش داده میشوند؛ و سهام هایی که با سهم مورد نظر شما هم گروه هستند را پیدا کنید.

سخن پایانی:

در این مقاله ما شما را با اصطلاحات تابلوخوانی آشنا کردیم, و در مابقی مقالات ما ورود پول هوشمند یا همان نقدینگی و نحوه سیگنال گیری را به شما آموزش خواهیم داد.

سوالات متداول:

  1. tsetmc  در تابلوخوانی به چه معناست؟
    این کلمه مخفف شده این جمله میباشد:Tehran Securities Exchange Technology Management Co. به معنی شرکت مدیریت فناوری بورس تهران میباشد.
  2. چرا آموزش تابلوخوانی اهمیت دارد؟
    برای اینکه یک معاملگر موفق در بازار بورس شوید باید تابلوخوانی را آموزش دیده و بلد باشید زیرا با کمک تابلو خوانی می توانید به اطلاعاتی نظیر، قیمت های شروع و پایانی، حجم معاملات و بازیگران سهام شما چه کسانی هستند و … دست پیدا کنید.
  3. وضعیت بازار در تابلو سازمان بورس نشانگر چیست؟
    این قسمت وضعیت باز یا بسته بودن بازار را به معامله گران نشان میدهد.
  4. شاخص کل چیست؟
    معیاری جهت مشاهده روند، ارزیابی و پیشبینی بازار است.این شاخص بیانگر و نشان دهنده سطح عمومی قیمت و سود سهام های شرکت های پذیرفته شده در بورس ایران است.تغییرات شاخص کل بیانگر میانگین بازدهی سرمایه گذاران در بورس است.
  5. شاخص کل هم وزن در بازار بورس چیست؟
    میزان رشد و افت شرکت های بورسی. اما بر اساس ارزش شرکت ها میباشد. یعنی هر شرکت به میزان بزرگ یا کوچک بودن خود به یک میزان در شاخص هم وزن تاثیر میگذارند. در محاسبه شاخص کل هم وزن به همه شرکت ها وزن یکسانی داده می شود. اگر شاخص کل هم وزن مثبت باشد یعنی تعداد بیشتری از شرکت های در بورس مثبت هستند. این امکان وجود دارد که شاخص کل منفی باشد اما شاخص کل هم وزن مثبت باشد.
  6. سهام شناور به چه معناست؟
    به مقدار سهامی که در دست مردم (افراد حقیقی) و قابل معامله است سهام شناور می گویند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات بسته شده است !