حتما با واژه Stop Loss یا حد ضرر رو به رو شده اید. یا شاید برای خیلی از معامله گرانی که تازه وارد دنیای بازارهای مالی شده اند این سوال پیش بیاید که استاپ لاس یا همان حد ضرر چیست و چه کاربردی در معاملات برای آنها دارد.
در این مقاله سعی شده تا شما را با مفهوم کلی استاپ لاس آشنا کنیم و کاربرد کاربرد استاپ لاس در معاملات را برای شما کاربران شرح دهیم.
استاپ لاس یا حد ضرر مفهومی است که در بازارهای مالی همچون فارکس، سهام و ارزهای دیجیتال کاربرد دارد. استاپ لاس در واقع یک سفارش خودکار بر روی معاملات است که با هدف جلوگیری از ضرر بیش از حد در معاملات بصورت خودکار فعال می گردد.
پیشنهاد می کنیم این مطلب را نیز بخوانید: آموزش فارکس
زمانی که سرمایه گذاران یا معامله گران معاملاتی در بازارهای مالی باز می کنند ممکن است یک حد ضرری را مشخص کنند. این حد ضرر معمولا بصورت یک قیمت معیین یا درصدی از قیمت ورودی معاملات تعیین گردد. اگر قیمت لحظه ای بازار به این حد برسد یا از آن گذرد کند؛ معاملات بصورت خودکار و اتوماتیک بسته می شود؛ و از خسارت و ضرر و زیان بیشتر معامله گران و سرمایه گذاران جلوگیری می کند.
استاپ لاس Stop Loss به عنوان یک تدابیر امنیتی در برابر نوسانات بازار و خطرات غیر منتظره عمل می کند. این عملکرد استاپ لاس به سرمایه گذاران و معامله گران کمک میکند؛ تا از خسارتهای بزرگتر جلوگیری کنند و مدیریت ریسک بهبود یابد.
شاید برای شما مفید باشد: دریافت رایگان سیگنال فارکس
استاپ لاس و تیک پروفیت دو اصطلاح مرتبط با بازارهای مالی می باشند؛ و هرکدام وظایفی متفاوت را انجام می دهند. استاپ لاس Stop Loss برای مدیریت خسارت و تیک پروفیت Take Profit برای قرار دادن سفارش با هدف دریافت سود مورد استفاده قرار می گیرد.
در استاپ لاس Stop Loss وقتی قیمت بازار به یک حد خاص که برای آن تعریف شده می رسد. یا از آن می گذرد معامله بصورت خودکار بسته می شود؛ اما تیک پروفیت Take Profit وقتی قیمت بازار به یک سطح خاص یعنی حد سود می رسد؛ یا از آن می گذرد بصورت خودکار بسته می شود. و سود به سرمایه گذار یا معامله تخصیص داده می شود.
استاپ لاس و تیک پروفیت در واقع همراه با یکدیگر می توانند یک استراتژی مدیریت ریسک و سود دهی موثر ببخشند. استفاده همزمان از استاپ لاس و تیک پروفیت به معامله گر این اجازه را می دهد؛ تا خسارت های بیش از حد را محدود کرده؛ و در عین حال از نقطه ای که برای سود تعریف کرده اید بهره مند شوید.
در ارزهای دیجیتال هم مانند دیگر بازارهای مالی استفاده از استاپ لاس Stop Loss به همان شکل عمل می کند. استاپ لاس در ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات زیاد بازار، به معامله گران و سرمایه گذاران این کمک را می کند؛ که بطور خودکار از معامله خارج شده و از ضرر های بیشتر جلوگیری بعمل آورد.
استفاده از استاپ لاس Stop Loss در ارزهای دیجیتال بدین صورت اعمال می شود؛ که باید مقدار خاصی را به عنوان حد ضرر برای معاملات خود تعریف کنید. که اگر قیمت ارز به این حد برسد یا از قیمتی که برای آن تعریف کرده اید عبور کند؛ معاملات شما بصورت خودکار بسته شده و از ضرر بیشتر جلوگیری می کند.
استاپ لاس Stop Loss به تریدران کمک می کند؛ در شرایط ناپایدار و تغییرات ناگهانی مدیریت سرمایه خود را حفظ نمایند. در بازار ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات شدید، قیمت ها به سرعت تغییر کرده و ممکن است معاملات به سرعت انجام شوند. بنابر این معامله گران با دقت بسیار باید سرمایه خود را مدیریت کنند.
استاپ لاس Stop Loss هم مانند همه استراتژی ها دارای مزایا و معایب مخصوص به خود می باشد.
که در ادامه به بررسی چند مورد از این مزایا و معایب خواهیم پرداخت.
معامله گران با استفاده از استاپ لاس Stop Loss مدیریت خسارت های خود را ببهبود می بخشند؛ و از ضررهای بزرگ جلوگیری می کنند.
استاپ لاس Stop Loss این امکان را دارد که معاملات را بصورت خودکار ببندد؛ و از ادامه ضررهای بیشتر در بازار جلوگیری می کند. که همین موضوع به حفاظت از حساب معاملاتی کمک خواهد کرد.
معامله گران با استفاده از استاپ لاس Stop Loss نیازی به پیگیری دائم قیمت ها را ندارند زیرا معاملات بصورت خودکار بسته می شود.
استاپ لاس Stop Loss در بازارهای پر نوسان با دقت کمتری اجرا می شود. و ممکن است معاملات با قیمتی متفاوت از حد ضرر تعریف شده بسته شود.
در بازارهای با فشار فوری ممکن است اجرای مداوم و همیشگی برخی از استاپ لاس ها Stop Loss با اختلالاتی مواجه شود و قیمت حد ضرر تعریف شده برای معاملات مقداری متفاوت باشد.
در بازارهای پویای ارز، قیمت های معاملاتی ممکن است به سرعت تغییر کند و استاپ لاس فرصت را از دست بدهد.
معامله گران باید مزایا و معایب استفاده از استاپ لاس Stop Loss را با توجه به استراتژی های معاملاتی و شرایط بازار را درک کنند و از این شرایط به نحو احسنت بتوانند استفاده کنند.
برای هر معامله اندازه استاپ لاس Stop Loss ممکن است متغییر باشد.
و این خود به متغییرهای مختلفی در بازار بستگی دارد که در زیر به این متغییرها اشاره خواهیم کرد.
تصمیم گیری بر اساس درصدی از حساب معاملاتی که معامله گران برای معاملات خود مشخص می کنند. معمولا توصیه می شود که معامله گران 1 تا 2 درصد از مجموع حساب خود را به عنوان حد ضرر در نظر بگیرند.
در تعیین اندازه استاپ لاس موقعیت ورود به معاملات تاثیر بسزایی دارد. یک معامله گر ممکن است وارد پوزیشن معاملاتی شود و قیمت تغییر نماید این موضوع باعث می شود که اندازه استاپ لاس برای معامله بزرگتر یا کوچکتر شود.
در بازارهای پر نوسان استفاده از استاپ لاس Stop Loss با اندازه بزرگتر ممکن است مناسب باشد تا از خروج به دلیل نوسانات کوتاه مدت جلوگیری کند.
استراتژی معاملاتی معامله گر نقش بسزایی در تعیین اندازه استاپ لاس Stop Loss ایفا میکند یک معامله گر با تجربه بر اساس تحلیل های فنی و احساسات خود اندازه استاپ لاس Stop Loss را مشخص می نماید.
باید به این موضوع توجه داشت که استاپ لاس Stop Loss نباید به گونه ای تعریف شود که به سرعت اجرا شود و معاملات را به سرعت ببندد. معامله گران باید اندازه استاپ لاس Stop Loss را با دقت معقولی انتخاب کرده و آنرا با استراتژی معاملاتی خود و با تحلیل دقیق بازار هماهنگ کنند.
نتیجه گیری:
معامله گران برای حفظ مدیریت سرمایه خود باید حتما از استاپ لاس Stop Loss استفاده کنند چرا که تعیین کردن استاپ لاس در معاملات از ضررهای بیشتر معامله گران در بازارهای مالی پرنوسان مثل فارکس و ارزهای دیجیتال جلوگیری می کند.
سوالات متداول:
استاپ لاس در واقع یک سفارش خودکار بر روی معاملات است؛ که با هدف جلوگیری از ضرر بیش از حد در معاملات بصورت خودکار فعال می گردد.
تیک پروفیت برای قرار دادن سفارش با هدف دریافت سود مورد استفاده قرار می گیرد. یعنی وقتی قیمت بازار به یک سطح خاص یعنی حد سود می رسد؛ یا از آن می گذرد بصورت خودکار بسته می شود. و سود به سرمایه گذار یا معامله تخصیص داده می شود.
به معامله گر این اجازه را می دهد تا خسارت های بیش از حد را محدود کرده و در عین حال از نقطه ای که برای سود تعریف شده بهره مند شوند.
استاپ لاس در ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات زیاد بازار به معامله گران و سرمایه گذاران این کمک را می کند که بطور خودکار از معامله خارج شده و از ضرر های بیشتر جلوگیری بعمل آورد.
از مزایای استاپ لاس میتوان به مدیرت ریسک با استاپ لاس، حفاظت از حساب معاملاتی و راحتی در مدیریت اشاره کرد.
اندازه استاپ لاس به مواردی مانند میزان ریسک قابل قبول، نقطه ورود معاملاتی، شرایط بازار و
تجربه و استراتژی معامله گر بستگی دارد.
در بازارهای مالی کامودیتی ها به معنای کالاها اولیه برای تولید محصولات مختلف گفته میشود…
الگوی وایکوف چیست و چگونه عمل میکند؟ این سؤال اساسی برای هر کسی که به…
مطمئنا این را میدانید که بیت کوین چیست و سازکار آن به چه صورت است…
در دنیای معاملات فارکس، انتخاب بهترین پلتفرم فارکس میتواند تأثیر زیادی بر موفقیت و بهرهوری…
کریپتو کارنسی Cryptocurrency به عنوان یکی از پدیدههای نوظهور دنیای مالی و تکنولوژی، مورد توجه…
View Comments