0

تحلیل سنتیمنتال یا احساسات چیست و چرا در آنالیز داده ها اهمیت دارد؟

تحلیل سنتیمنتال یا احساسات
بازدید 34

جالب است بدانید که در مقایسه با گذشته شرکت‌ها به اطلاعات مربوط به مشتریان خود دسترسی وسیع‌تر و بیشتری دارند. ازاین‌رو بهتر می‌توانند با چالش‌های پیشرو برخورد نمایند و همچنین تصمیمات تجاری بهتری اتخاذ کنند. تحلیل سنتیمنتال یا احساسات، آنالیزی است که توسط شرکت‌ها بر اساس ایمیل‌ها، نظرسنجی‌های آنلاین، توییت‌ها و صحبت با نمایندگان خدمات مشتری صورت می‌گیرد. سیستم‌های تجزیه‌وتحلیل احساسات به شرکت‌ها کمک می‌کند تا مشتریان خود را بهتر درک کنند، تجربیات مشتری قوی‌تری ارائه دهند و شهرت برند خود را بهبود بخشند. اگر مایلید بدانید تحلیل سنتیمنتال فارکس چیست و چگونه انجام می‌شود، انتهای مطلب را از دست ندهید.

 (Sentiment Analysis) چیست؟

تجزیه‌وتحلیل احساسات فرایند طبقه‌بندی مثبت، منفی یا خنثی بودن مشتریان است برعکس تحلیل فاندامنتال فارکس که به تحلیل بازارهای سرمایه، اوراق بدهی و ارزش‌گذاری شرکت‌ها می‌پردازد. هنگام تحلیل سنتیمنتال در فارکس تلاش می‌شود که نظرات را به شیوه‌ای تجزیه‌وتحلیل نماید که منجر به رشد و گسترش کسب‌وکار گردد. این موضوع تنها به مثبت یا منفی بودن احساسات نمی‌پردازد؛ بلکه احساس غم، شادی و عصبانیت را مورد بررسی قرار می‌دهد. در این روش از الگوریتم‌های گوناگون پردازش زبان طبیعی مانند Rule-based و Automatic استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: آموزش پرایس اکشن

تحلیل سنتیمنتال یا احساسات (Sentiment Analysis) چیست؟

اهمیت تحلیل سنتیمنتال چیست؟

به نظر شما چرا تحلیل سنتیمنتال فارکس اهمیت زیادی دارد و مؤسسات و شرکت‌های مختلف از این روش‌ها برای تحلیل داده‌های خود استفاده می‌کنند؟ در این بخش دلیل اهمیت استفاده از این تحلیل را با هم بررسی می‌کنیم.

1.    تجزیه‌وتحلیل دقیق فیدبک مشتریان

 کسب‌وکارها می‌توانند نظرات و بازخوردهای مشتریان را تجزیه‌وتحلیل کنند تا احساسات پشت آن‌ها را درک کنند. پس از شناسایی دقیق احساسات نگرانی‌های آنان را برطرف می‌کنند و با این کار رضایت مشتریان را افزایش می‌دهند.

2.    دستیابی به مقیاس‌پذیری بیشتر برنامه‌های هوش تجاری

با این روش تجزیه‌وتحلیل شرکت‌هایی که دارای حجم وسیعی از داده‌ها هستند، می‌توانند با کارآمدی و سرعت به نگرش بهتری دست یابند. ابزارهای تحلیل سنتیمنتال یا احساسات که بر اساس هوش مصنوعی تدوین شده‌اند به سازمان‌ها این امکان را می‌دهد تا داده‌های حاصل از مشتریان را در مقیاس‌های بالایی بدون صرف منابع غیرضروری بررسی کرده و ارائه دهند.

3.    تحلیل سنتیمنتال یا احساسات؛ توسعه و نوآوری محصولات

درک احساسات مشتری به شناسایی ویژگی‌ها و جنبه‌هایی از محصولات یا خدمات آن‌ها کمک می‌کند که به خوبی مورد استقبال قرار گرفته یا نیاز به بهبود دارند. این اطلاعات برای توسعه محصول و نوآوری بسیار ارزشمند است و شرکت‌ها را قادر می‌سازد تا پیشنهادات خود و روانشناسی قیمت گذاری را با ترجیحات مشتری هماهنگ کنند. با توجه صحبت‌های مطرح شده متوجه شدیم که اهمیت تحلیل سنتیمنتال چیست و چرا اغلب از این روش برای تحلیل بازخوردها استفاده می‌کنند.

4.    مدیریت اعتبار برند

اگر مفهوم (Sentiment Analysis) چیست را به خوبی بدانیم بهتر می‌توانیم برند خود را مدیریت نماییم. تجزیه‌وتحلیل احساسات به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا بر شهرت نام تجاری خود نظارت کنند. با ردیابی احساسات در رسانه‌های اجتماعی، پلتفرم‌ها و سایر کانال‌های آنلاین، شرکت‌ها می‌توانند فوراً به احساسات مثبت و منفی واکنش نشان دهند و آسیب احتمالی نسبت به برند خود را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: آموزش کامل فیبوناچی

تحلیل سنتیمنتال چیست

انواع تحلیل سنتیمنتال فارکس چیست؟

در این بخش به بررسی انواع تحلیل‌های سنتیمنتال می‌پردازیم که شرکت‌ها از آن برای پیگیری روند صعودی و نزولی سود یا فروش خود استفاده می‌کنند. این تحلیل‌ها عبارت‌اند از:

1.    دانه‌ریز (درجه‌بندی‌شده)

تحلیل سنتیمنتال در فارکس به روش ریزدانه یا درجه‌بندی‌شده نوعی از تحلیل احساسات است که بازخوردها را به احساسات مختلف و سطح احساسات بیان شده گروه‌بندی می‌کند. سپس این احساس در مقیاس صفر تا 100 درجه‌بندی می‌شود. یکی از انواع تحلیل سنتیمنتال یا احساسات روشی است که وب‌سایت‌ها برای اندازه‌گیری رضایت مشتری از مشتریان می‌خواهند به آن‌ها ستاره بدهند.

2.    تحلیل سنتیمنتال یا احساسات؛ تحلیل احساسات (ABSA)

تحلیل سنتیمنتال فارکس به جنبه‌ای منحصربه‌فرد از یک محصول، خدمات یا تجربه مشتری محدود می‌شود که یک کسب‌وکار مایل به تجزیه‌وتحلیل آن است. به‌عنوان‌مثال، ممکن است از ABSA برای درک سنجش اثربخشی یک ربات چت خدمات مشتری استفاده کنند. ABSA می‌تواند به سازمان‌ها یاری رساند تا درک کنند که چگونه محصولاتشان موفق شده‌اند یا انتظارات مشتریان را برآورده نکرده‌اند.

3.    تجزیه‌وتحلیل عاطفی

به نظر شما آنالیز عاطفی در (Sentiment Analysis) چیست؟ تشخیص عاطفی به دنبال درک وضعیت روان‌شناختی افراد پشت بازخوردهاست، از جمله چارچوب ذهنی آن‌ها هنگام ارسال فیدبک و هدف آن‌ها از ارسال آن. این روش کمی پیچیده‌تر از راهکار ریزدانه یا ABSA است و معمولاً برای به‌دست‌آوردن درک عمیق‌تر انگیزه یا وضعیت عاطفی فرد استفاده می‌شود. به‌جای استفاده از قطبیت‌ها، مانند مثبت، منفی یا خنثی، تشخیص عاطفی می‌تواند احساسات خاصی مانند سرخوردگی، بی‌تفاوتی، بی‌قراری و شوک را شناسایی کند.

اهمیت تحلیل سنتیمنتال

رویکردهای مربوط به تحلیل سنتیمنتال چگونه است؟

لازم به ذکر است که در تجزیه‌وتحلیل احساسات از 3 رویکرد مختلف استفاده می‌شود که عبارت‌اند از:

1.    تحلیل سنتیمنتال یا احساسات؛ مبتنی بر قانون؛ Rule-based

رویکرد این است که تعداد کلمات مثبت و منفی را در مجموعه داده شده شمارش می‌کند. اگر تعداد کلمات مثبت بیشتر از تعداد کلمات منفی باشد، احساس مثبت است در غیر این صورت همه چیز برعکس است. با این رویکرد و تحلیل مشتریان متوجه می‌شویم که اهمیت تحلیل سنتیمنتال چیست.

2.    یادگیری ماشینی؛ Machine Learning

این رویکرد بر روی تکنیک یادگیری ماشینی کار می‌کند. ابتدا مجموعه داده‌ها آموزش داده می‌شوند و پیش‌بینی‌ها بر اساس تجزیه‌وتحلیل انجام می‌شود. در گام بعدی با استفاده از استراتژی‌های مختلف مانند مدل پنهان مارکوف، ماشین بردار پشتیبان و زمینه‌های تصادفی تکنیک‌های یادگیری ماشینی تحلیل سنتیمنتال یا احساسات را انجام می‌دهند.

3.    تحلیل سنتیمنتال یا احساسات شبکه عصبی؛ Neural Network

در چند سال اخیر شبکه‌های عصبی با سرعت بسیار زیادی تکامل یافته‌اند. این مورد شامل استفاده از شبکه‌های عصبی مصنوعی است که از ساختار مغز انسان الهام گرفته شده است. در این روش متن را به احساسات مثبت، منفی یا خنثی طبقه‌بندی می‌کنند.

4.    رویکرد ترکیبی؛ Hybrid Approach

 این مدل ترکیبی از دو یا چند رویکرد است که در آن رویکردهای مبتنی بر قانون و یادگیری ماشینی با هم ادغام شده‌اند. نرخ بهره در فارکس با استفاده از این تحلیل‌ها به طرز چشمگیری رشد خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: چگونه در فارکس کال مارجین نشویم

 چالش‌های موجود در تحلیل سنتیمنتال چیست؟

در نگرش‌های مربوط به تحلیل احساسات چالش‌های مختلفی وجود دارد که به شرح زیر هستند:

  • اگر داده‌ها به صورت لحن باشند، تشخیص بدبینانه یا خوش‌بینانه بودن نظرها واقعاً دشوار می‌شود.
  • اگر داده‌ها به شکل ایموجی هستند، باید خوب یا بد بودن آن را تشخیص دهید.
  • حتی تشخیص کنایه‌آمیز و مقایسه نظرات واقعاً سخت است. مقایسه یک عبارت خنثی کار بزرگ و چالش‌برانگیزی است.

با استفاده از تجزیه‌وتحلیل احساسات برای انجام نظارت بر رسانه‌های اجتماعی، برندها می‌توانند بهتر بفهمند که در پلتفرم‌های آنلاین چه چیزی در مورد آن‌ها گفته می‌شود. به‌عنوان‌مثال، آیا عرضه محصول جدید به خوبی پیش می‌رود؟

نظارت بر فروش یکی از راه‌های شناخت است، اما تنها بخشی از تصویر لازم برای رشد را به مدیران نشان می‌دهد. استفاده از تجزیه‌وتحلیل احساسات در سایت‌های بررسی مشتری و رسانه‌های اجتماعی برای شناسایی احساسات ابراز شده در مورد محصول، درک عمیق‌تری از نحوه برخورد آن‌ها با مشتریان را ارائه می‌دهد. تحلیل سنتیمنتال یا احساسات دیدگاه خوبی به شما ارائه می‌کند.

تحلیل سنتیمنتال یا احساسات

نتیجه‌گیری تحلیل سنتیمنتال یا احساسات

در مقاله امروز سعی کردیم درباره این که تحلیل سنتیمنتال فارکس چیست، به طور کامل صحبت کنیم. تجزیه‌وتحلیل احساسات ابزاری حیاتی در رمزگشایی حالات و نظرات بیان شده در داده‌های متنی است که بینش‌های ارزشمندی را برای مشاغل و افراد به طور یکسان ارائه می‌دهد. با طبقه‌بندی متن به‌عنوان مثبت، منفی یا خنثی، تحلیل احساسات به درک احساسات مشتری، بهبود شهرت برند و تصمیم‌گیری آگاهانه تجاری کمک می‌کند. اگر در مورد این مقاله و تحلیل سنتیمنتال در فارکس سؤالی دارید، لطفاً آن را با ما در میان بگذارید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.