شاخص PMI (Purchasing managers index) به معنای شاخص مدیران خرید می باشد . این شاخص به عنوان یکی از مهمترین عوامل اقتصادی به حساب می آید . به واسطه این آمار شرکت های اقتصادی بزرگ به صورت منظم آمار اقتادی خود را منتشر می کنند.اعلام آمار این شاخص در کشور امریکا مربوط به حدود 250 کمپانی معتبر و بزرگ است و از آنجایی که دلار امریکا بخش بزرگی از بازارها را در سراسر دنیا تحت اختیار خود دارد انتشار این آمار می تواند تاثیر زیادی روی بخش عمده ای از بازارها بگذارد.
پیشنهاد می کنیم این مطلب را نیز مطالعه کنید: کامل ترین آموزش فارکس Forex و دریافت سیگنال فارکس رایگان
شاخص PMI به بررسی دو بخش برای انتشار آمار می پردازد و با داشتن داده های اقتصادی در این دو بخش اطلاعاتی را به صورت عمومی برای داشتن شفافیت در اقتصاد اعلام میکنند.
برای بدست آوردن شاخص PMI در بخش تولیدی آمارهای مربوط به بخش میزان تولید , میزان نیروی های جدید به کار گرفته شده،محصولات در انبار مانده ، سفارشات تازه و زمانبدی پروسه تحویل را مورد بررسی قرار میدهند. شرکت ها موظف هستند تا برای شفاف ماندن فضای اقتصادی این اطلاعات را به درستی و با جزئیات در اختیار مراکز پخش آمار قرار بدهند. تا اقتصاد دانان دولتی مطابق آمار بدست آمده؛ بتوانند تصمیمات مهم اقتصادی در جهت بهبود شرایط اتخاذ بکنند .
در بخش غیر تولیدی نیز برای بدست آوردن آمار به بررسی بخش غیر صنعتی و ارائه خدمات می پردازند.
بازه عددی شاخص PMI در کمترین حالت آن برابر با 0 می باشد و در بیشترن حالت آن برابر با عدد 100 خواهد بود . سطح 50 به عنوان یک تراز برای این آمار ایفای نقش میکند کمتر یا بیشتر بودن شاخص PMI نسبت به عدد 50 می تواند دیدگاه مناسبی به فعالین اقتصاد جهت انجام فعالیت های خود در آینده بازار بدهد .
برای بدست آوردن عدد شاخص PMI نیز مانند بقیه آمار نیازمند یک فرمول مشخص می باشیم. برای رسیدن به این عدد سه فاکتور تغییرات مثبت به صورت درصدی(P1) , تغییرات منفی به صورت درصدی (P3)و نداشتن تغییرات نسبت به آمار گذشته(P2) را مد نظر قرار می دهند و از طریق فرمول زیر به عدد شاخص PMI دست پیدا میکنند.
PMI=(P1*1)+(P3*0)+(P2*0.5)
آماری که از طریق این فرمول بدست می آید معمولا به صورت ماهانه منتشر میشود .
با در اختیار داشتن شاخص PMI شرکت ها میتوانند سیاست های اقتصادی خود را در بخش های تولید, تامین کنندگان برای فهمیدن میزان عرضه و تقاضای بازار و برنامه ریزی برای تخصیص منابع به بخش های مختلف تعیین کنند.
در واقع بنگاه های اقتصادی با بررسی دقیق این شاخص می توانند اقدامات لازم را جهت رسیدن به درآمد های بیشتر انجام دهند تا در برابر رقبای خود از پیشرفت های اقتصادی عقب نمانند.
شاید این مطلب برای شما مفید باشد: معرفی محبوب ترین بروکر فارکس.
از آنجایی که فعالین بازارهای مالی به صورت مستقیم با قیمت ها سر و کار دارند و شاخص PMI تاثیرات ثانوی ای بروی قیمت ها می گذارد بنابراین اینکه آمار منتشر شده در رابطه با شاخص PMI چه تاثیراتی را می تواند بروی قیمت ها بگذارد امری حیاتی به حساب آمده چرا که با بررسی منظم این شاخص می توانند روند قیمت ها را در کوتاه مدت تا حدود زیادی متوجه شوند .
قبل تر گفتیم که آمار شاخص PMI به صورت ماهانه در سایت های معتبر اعلام آمار مانند سایت اخبار فارکس فکتوری منتشر میشود . بگذارید تا با ذکر یک مثال بررسی کنیم که اعلام این آمار چه تاثیری را میتواند بروی قیمت ها بگذارد.
به تصویر زیر توجه کنید این تصویر مربوط به سایت اخبار فارکس فکتوری است و آمار مورد نظر مربوط به دلار امریکا است.
در این تصویر اخرین خبری که برای شاخص PMI امریکا منتشر شده است مربوط به تاریخ 24 اکتبر 2023 است .در این تصویر و در تاریخ مورد نظر، سه داده عددی را مربوط آمار قبلی ، عدد پیش بینی شده و عدد واقعی اعلام شده را ملاحضه می کنید.
پیشتر اشاره کردیم که عدد 50 برای شاخص PMI مانند یک تراز عمل می کند عدد منتشر شده در تاریخ 24 اکتبر دقیقا برابر با 50 بوده و نسبت به آمار قبلی نیز عدد بالاتری را ثبت کرده است.
حال اگر ما عدد 50 را به عنوان تراز در نظر بگیریم پس اعداد اعلامی بالای 50 منجر به این می شود که ارز مورد نظر ما که در اینجا دلار است قوی بشود که این قوی شدن نشان از قوی تر شدن اوضاع اقتصادی است و اگر اعداد اعلای پایین تر از 50 باشد نشانه خوبی برای ارز مورد نظر نیست.
و میتواند باعث ضعیف شدن ارز مورد نظر شود . دقت کنید برای بررسی آمار حتما نرخ اعداد آمار گذشته را نیز بررسی کنید.
حال از این اعداد چه نتیجه ای میتوان برداشت کرد؟ عدد اعلامی نسبت به گذشته خود حتی نسبت به پیش بینی ها بهتر عمل کرده است. و دقیقا روی عدد 50 منتشر شده است؛ که نشان از یک بالانس در اقتصاد است.
میتوانیم انتظار داشته باشیم که ارز دلار قوی شود و از آنجایی که در بازارهای بزرگ مالی مانند فارکس رابطه همه ارزها به صورت جفت جفت است می توانیم انتظار داشته باشیم در ارزهایی که یک سمت آنها دلار است شاهد نوسانات قیمت باشیم.
به تصویر زیر دقت کنید .
در این تصویر نمودار شاخص دلار را در تاریخ 24 اکتبر مشاهده میکنید. همانطور که می بینید خبر منتشر شده شاخص PMI باعث شده است؛ تا شاخص دلار امریکا قدرت گرفته و کلا تغییر جهت بدهد و از حالت نزولی به حالات صعودی تغییر وضعیت بدهد .
و در مقابل ارزهایی که یک سمت آنها دلار است اما دلار در آنها ارز پایه نیست شروع به ریزش کرده اند مانند تصویر پایین :
در این تصویر ارز EURUSD را می بینید که در روز 24 اکتبر با انتشار آمار شاخص PMI ضعیف شده و از حالت صعودی به حالت نزولی جهت خود را تغییر داده است.
اینکه تغییر جهت های بوجود آمده تا چه زمانی پایدار و ادامه دار خواهند بود بستگی مستقیم به عدد اعلام شده دارد هر چقدر عدد اعلام شده با توجه به تراز این شاخص که 50 هست بزرگتر از عدد 50 باشد مسیر جهت مدت زمان بیشتر را به خود اختصاص میدهد. و ارز مورد نظر زمان بیشتری را قوی خواهد ماند و در صورت گرفتن فاصله به سمت پایین تر از عدد 50 ارز مورد نظر شما ضعیف تر شده و هر چقدر فاصله اعداد بیشتر باشد مدت زمان بیشتری را در حالت ضعیف خواهد ماند .
همانطور که در این مقاله دید و خواندید دانستن اطلاعات اقتصادی و اطلاع از آمارهای مختلفی که به صورت منظم منتشر می شوند مانند شاخص PMI چقدر می توانند به شما در گرفتن تصمیمات درست کمک کنند.حال شما با دانستن این مطلب میتوانید از این موضوع در معاملات خود استفاده کنید؛ تا بتوانید معاملات موفق بیشتری داشته باشید.
این نکته را بدانید که معامله کردن در لحظه خبر، کار بسیار خطرناکیست. پس بهتر است صبر کنید تا آمار مورد نظر منتشر شوند. و سپس با آنالیز آنها وارد معامله بشوید. به صورت کلی ما ترید با روش هایی که برای لحظه های اعلام اخبار استفاده میشود را به هیچ عنوان توصیه نمی کنیم.
در بازارهای مالی کامودیتی ها به معنای کالاها اولیه برای تولید محصولات مختلف گفته میشود…
الگوی وایکوف چیست و چگونه عمل میکند؟ این سؤال اساسی برای هر کسی که به…
مطمئنا این را میدانید که بیت کوین چیست و سازکار آن به چه صورت است…
در دنیای معاملات فارکس، انتخاب بهترین پلتفرم فارکس میتواند تأثیر زیادی بر موفقیت و بهرهوری…
کریپتو کارنسی Cryptocurrency به عنوان یکی از پدیدههای نوظهور دنیای مالی و تکنولوژی، مورد توجه…
View Comments