بررسی کارنامه معاملاتی (استیتمنت)، به عنوان مهمترین فاکتور برای تبدیل شدن به یک معامله گر موفق به حساب می آید . موارد زیادی برای بررسی در یک کارنامه معاملاتی وجود دارد که باید به درک درستی از آنها برای رسیدن به یک سیستم موفق رسید .در این مقاله قصد داریم تا شما را با کارنامه معاملاتی آشنا کنیم.
اگر هنوز نمی دانید چگونه از طریق فارکس به درآمد برسید؛ پیشنهاد می کنیم به صفحه آموزش فارکس مراجعه کنید تا اطلاعات کاملی در این خصوص و نحوه دریافت سیگنال فارکس طلا را کسب کنید.
نحوه بدست آوردن کارنامه معاملاتی در متاتریدر :
برای اینکار بعد از ورود به متا تریدر باید به بخش ترمینال این پلتفرم بروید. در این قسمت وارد تب account history می شوید. در این قسمت ابتدا باید بروی history معاملات خود راست کلیلک کنید و گزینه all history را انتخاب کنید تا تمامیه تاریخچه معاملات شما بازخوانی شود .
در مرحله بعد مجددا روی همین قسمت راست کنید و این بار گزینه save detailed report را انتخاب کنید تا از اطلاعات شما به صورت کامل گزارش گیری شود .
گزارش گرفته شده؛ ریز تمامی معاملات شما در کارنامه معاملاتی (استیتمنت) به همراه یک گراف را نمایش می دهد. حال باید به بررسی تک تک این جزئیات بپردازیم.
گراف معاملاتی شما بیانگر این موضوع است که حساب شما با چه شیبی رشد یا افت کرده است. میزان این شیب نباید خیلی زیاد باشد. اگر شیب گراف شما زیاد است پس مطمئنا یک جای کار را اشتباه رفته اید. خواه حسابتان رشد کرده باشد؛ خواه حسابتان افت کرده باشد. در هر دو صورت باید گراف شما دارای شیب ملایمی باشد.
Deposit/withdrawal
در این قسمت میزان سرمایه ای که شما به عنوان شارژ اولیه وارد حساب کرده اید را نمایش می دهد .
Closed trade
در این قسمت میزان کل سود یا زیان کل معاملات به اتمام رسیده و بسته شده را مشاهده می کنید .
Equity
در این قسمت در صورتی که شما معامله بازی داشته باشید عدد آن با بالانس موجود در لحظه شما متفاوت خواهد بود اما اگر معامله بازی نداشته باشید این عدد با بالانس شما برابر خواهد بود.
Margin
در این قسمت مقدار پولی که در حال حاضر در معاملات شما درگیر است را نمایش می دهد .
Free margin
در اینجا مقدار پول باقی مانده برای شما جهت گرفتن معاملات جدید نمایش داده می شود .
Balance
میزان موجودی در حال حاضر شما
Floating p/l
در این قسمت میزان سود یا زیان شناور شما نمایش داشته می شود که از حاصل تفریق balance و equity بدست می آید .
در بخش های بالا که به عنوان summary در کارنامه معاملاتی (استیتمنت ) شما آورده شده یک نمای کلی از حساب شما را نمایش می دهد.
شاید برای شما مفید باشد: بهترین بروکرهای فارکس کدامند؟
بخش details در کارنامه معاملاتی (استیتمنت) :
این بخش در واقع جذاب ترین بخش کارنامه معاملاتی (استیتمنت ) به حساب می آید چرا که با بررسی ومقایسه دقیق این قسمت است که شما به عنوان یک تریدر می توانید به مشکلات استرتژی خود پی برده و تلاش برای بهبود آنها را آغاز کنید.
Gross profit
در اینجا شما می توانید میزان ناخالص سود ها یا زیان های اتفاق افتاده در حسابتان را مشاهده کنید در تصویر بالا این عدد برابر با 172000 است به این معنی که این حساب توانسته به این میزان سود ناخالص در معاملات خود کسب کند.
Gross loss
این عدد نشانگر مجموع زیان هایی که تا لحظه دریافت گزارش حساب شما متحمل آن شده است.
Total net profit
ارقام نمایش داده شده در این بخش از نشان دهنده تفاوت بین gross profit و gross loss است که به آن میزان سود یا زیان خالص گفته می شود .
Profit factor
این عدد یکی از مهمترین اعداد در کارنامه معاملاتی (استیتمنت) هر معامله گر به شمار میرود . این عدد از حاصل تقسیم میزان درآمد ناخالص بر مجموع زیان ها بدست می آید . هر چقدر این عدد بزرگتر از 1 باشد نشان دهنده رشد بیشتر و استیتمنت قوی تر می باشد . برای یک استیتمنت قوی این عدد نباید زیر 1 بیاید. چرا که کمتر بودن این عدد از 1 نشان دهنده زیان ده بودن حساب مورد نظر است .
Expected payoff
این عدد نسبت بین سودهای بدست آمده بر تعداد کل معاملات را به نمایش می گذارد در واقع این عدد می گوید که به طور متوسط در هر معامله چه میزان سودی را دریافت کرده اید .
Absolute drawdown
این بخش نیز برای داشتن یک بررسی مو شکافانه بسیار کار آمد است که همانطور که می بینید در تصویر بالا نیز با کادر قرمز مشخص شده است . در این قسمت میزان خالص دارودان به شما نمایش داده می شود.
Maximal drawdown
این عدد بیانگر حداکثر ضرری است که در مجموع معاملات اتفاق افتاده است . فرض کنید شما در یک حساب 10000 دلاری به واسطه معاملات انجام شده حساب به عدد 8000 دلار رسیده و سپس رشد کرده و به عدد 11000 دلار رسیده است بنابراین عددی که در اینجا نمایش داده میشود برابر با 2000 می باشد.
Relative drawdown
در این بخش میزان زیان ها به صورت درصدی نمایش داده می شود .
Total trades
این عدد نشان دهنده تعداد کل معاملات انجام شده است.
Short positions
در این قسمت تعداد معاملات فروش و میزان درصد برنده این معاملات مشخص شده است.
Long positions
در این بخش نیز تعداد معاملات خرید و مقدار درصد برنده این معاملات را به نمایش میگذارد .
Profit trades
در این بخش تعداد کل معاملات برنده را مشاهده می کنید
Loss trades
دراین قسمت تعداد کل معاملات زیان ده درج شده است
Largest
در سطر largest از کارنامه معاملاتی دو مقدرا بزرگترین سود profit trade و بزرگترین زیان loss trade به نمایش گذاشته می شود .
Average
در سطر اوریج میانگین میزان سود ها و میزان ضررها را با توجه به تعداد معاملات برنده و بازنده نمایش داده می دهد.
Maximum
در این سطر تعداد متوالی معاملات سوده و تعداد متوالی معاملات زیان ده را می توانید ببینید.
Maximal
در این سطرمیزان دلاری سود های متوالی و میزان دلاری ضررهای متوالی را در اختیار خواهید داشت .
نحوه استفاده از آمار کارنامه معاملاتی (استیتمنت):
حال شما با در اختیار داشتن آمار بالا و بررسی دقیق بروی آنها می توانید به یک استراتژی مدیریت سرمایه برای معاملات خود دست پیدا کنید با فهمیدن میزان وین ریت معاملات خود می توانید میزان ریسک هر معامله را تغییر دهید.
بگذارید بخشی از آن را به عنوان مثال برای شما بیاوریم تا بتوانید دیدگاه بهتری برای استفاده از این آمار در اختیار داشته باشید.
فرض کنید در استیتمنتی که در این مقاله آورده شده متعلق به شماست. حال با استفاده از آن میخواهید وین ریت و میزان ریسک هر معامله را برای معاملات آینده خود تنظیم کنید .
برای بدست آوردن وین ریت کافی است تا از فرمول زیر استفاده کنید :
عدد بدست آمده نشان می دهد که در این کارنامه معاملاتی درصد معاملات برنده برابر با 77.84% است که عدد بسیار مناسبی برای یک حساب معاملاتی است . به این معنی که از هر 10 معامله تقریبا 8 تای آن با سود بسته میشود.
حال شما می توانید با در نظر گرفتن تعداد معاملات زیان ده متوالی consecutive losses در سطر maximum مشخص کنید که در هر معامله چه میزانی از ریسک را باید در نظر بگیرید . در این کارنامه معاملاتی (استیتمنت) عدد این مقدار برابر با 11 است . حال اگر در هر معامله شما 1 درصد برای ریسک خود در نظر بگیرید بعد از معامله یازدهم حساب شما به میزان 11 درصد در ضرر رفته است که این عدد به نسبت زیاد می باشد.
برای مطالعه بیشتر: لیست بهترین صرافی های خارجی
پس شما باید ریسک معاملات خود را نصف کنید و به عدد 0.5 درصد در هر معامله تغییر دهید تا بعد از معامله یازدم هنایتا حساب شما به میزان 5.5 درصد در ضرر باشد .جبران زیان 5.5 درصدی به مراتب آسان تر از جبران زیان 11 درصدی است.
کلام پایانی:
همانگونه که در این مقاله خواندید اهمیت خواندن کارنامه معاملاتی (استیتمنت) بسیار زیاد است .بدون در نظر گرفتن این جزئیات فعالیت شما در بازار کاری بیهوده خواهد بود. و هیچ گاه به سودهی مورد نظرتان نخواهید . شاید در بعضی از زمان ها شاهد سود های مقطعی باشید؛ اما در مجموع شما محکوم به شکست و از دست دادن پول خواهید بود. بنابراین تحت هیچ شرایطی این موضوع را سر سری نگیرید.
سوالات متدوال
آیا گرفتن کارنامه معاملاتی (استیتمنت) هزینه دارد؟
خیر برای گرفتن کارنامه معاملاتی نیازی نیست که شما هزینه ای پرداخت کنید .
آیا کارنامه معاملاتی (استیتمنت) را می شود دست کاری کرد؟
امکان دستکاری در کارنامه معاملاتی وجود ندارد مگر اینکه تصویر آن را در برنامه های ادیت تغییر بدهند اما سورس اصلی قابلیت دستکاری ندارد
کارنامه معاملاتی را چند وقت یکبار باید بررسی کنیم؟
اینکه شما در کجای مسیر تریدری خود هستید جواب این سوال را مشخص میکند بهتر است برای افراد تازه کار هر هفته این بررسی انجام شود و به مرور زمان فواصل بررسی را بیشتر کنید .
کارنامه معاملاتی (استیتمنت) چیست؟
کارنامه معاملاتی در واقع اطلاعاتی است از ریز معاملات شما که از طریق پلتفرم خود می توانید آن را بررسی کنید.
سپردن پول به حساب های دارای کارنامه معاملاتی موفق کار درستی است؟
ما این کار را توصیه نمی کنیم اما جواب این سوال به شخصیت شما بر میگردد اگر اهل پذیرش ریسک هستید یا خیر می توانید با مسئولیت خودتان اینکار را انجام دهید فقط دقت کنید که کارنامه مورد نظر جعلی نباشد و حتما از طریق خود حساب کارنامه را بررسی کنید.
نظرات کاربران