یکی از مهمترین و اصلی ترین مراحل تحلیل برای هر تحلیل گر پیدا کردن سطوح کلیدی در نمودار است . شما با دست آوردن سطوح کلیدی در نمودار قیمت می توانید جهت حرکت احتمالی قیمت را بدست آورید و با استفاده از آن معاملات موفقی را انجام دهید .در این مقاله قصد داریم تا ما را با این موضوع و روش های بدست آوردن سطوح کلیدی در بازار آشنا کنیم . یکی از مشهورترین بازارهای مالی؛ فارکس است که پیشنهاد می کنیم در صورت علاقمند بودن به این حوزه مقالات مربوط به آموزش فارکس که در سایت منتشر شده اند را مطالعه کنید.
بیشتر بدانید: سیگنال فارکس طلا
مفهوم سطوح کلیدی :
سطوح کلیدی در واقع محدود هایی هستند که در نمودار قیمت از اهمیت بالایی برخوردار هستند این سطوح نقاط عطف در نمودار هستند که هر بار با رسیدن قیمت به آنها شاهد واکنش های مناسبی هستیم . سطوح کلیدی نسبت به دیگر سطوح معمولی در نمودار دارای خصوصیات منحصر به فردی هستند که آنها را نسبت به دیگر سطوح متمایز می کند.
تعداد دفعات برخورد :
اولین نکته ای که باید برای بررسی یک سطح کلیدی مد نظر قرار دهیم تعداد دفعات برخورد به سطح مورد نظر است .منظور از تعداد دفعات برخورد در اینجا تعداد دفعاتی است که سطح مورد نظر توانسته قیمت را از خود دور کند .
اولین نکته ای که درباره تعداد دفعات برخورد به یک سطح باید به آن دقت کنید این است که با هر بار رسیدن قیمت به سطح مورد نظر و پرتاب قیمت به سمت مخالف قدرت سطح مورد نظر کاسته می شود و سطح مورد نظر شکننده تر می شود. این موضوع مانند این است که شما با یک وسیله محکم دیواری را مورد حمله ضربات قرار می دهید با هر بار ضربه توسط شما دیوار ضعیف تر شده و در نهایت در نقطه ای با آخرین ضربه دیوار فرو خواهد ریخت .
پس اولین نکته ای که باید برای انتخاب یک سطح کلیدی مد نظر قرار داد این است که سطح مورد نظر توانسته باشد به دفعات قیمت را از خود دور کرده باشد توجه کنید برای انتخاب یک سطح کلیدی حتما باید از تایم فریم های بالا 4 ساعته به بالا استفاده کنید این سطوح در تایم فریم های پایین به شدت اعتبارشان پایین می آید .
برای در نظر گرفتن تعداد دفعات برخورد عدد خاصی مد نظر نیست اما میتوانیم به عنوان یک مقیاس از عدد حداقل سه برخورد استفاده کنید این عدد قرار دادی است و یک سطح کلیدی می تواند تعداد دفعات برخورد بیشتری نیز داشته باشد .
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید محدوده مشخص شده به عنوان یک محدوده عرضه در نظر گرفته شده است که با هر بار بازگشت به سمت آن قیمت ریجکت شده و مجددا به سمت اعداد پایین تر حرکت کرده است .
سطح کلیدی بعد از شکست :
اکنون سطح کلیدی شما بعد از چند مرتبه که قیمت را از خود دور کرده است به ضعیف ترین حالت خود رسیده و با حمله بعدی به این سطح قیمت از آن عبور کرده و سطح مورد نظر شکسته می شود . با شکسته شدن سطح کلیدی این سطح تبدیل به سطحی بسیار قوی شده است که می توانیم در بازگشت قیمت به سطح مورد نظر با اطمیان بالا در جهت جدید وارد معامله شویم .
مثال بالا همان سطح کلیدی است که در بالاتر در مورد آن صحبت کردیم می بینید که بعد از شکسته شدن سطح کلیدی این سطح تبدیل به سطح محکمی در مقابل ریزش بیشتر قیمت شده است .
میزان حرکت قیمت از سطح کلیدی:
نکته بعدی که باید برای انتخاب یک سطح کلیدی مد نظر قرار داد توجه به این موضوع است که هر بار که قیمت به سطح کلیدی بازگشته است به میزان چه میزان توسط سطح کلیدی در جهت مخالف پرتاب شده است به هرمیزان که فاصله پرتاب شدن بیشتر باشد نشان دهنده این است که سطح مورد نظر نیز قوی تر خواهد بود .
نحوه استفاده از سطوح کلیدی:
برای استفاده از سطوح کلیدی در جهت وارد شدن به موقعیت های معاملاتی باید به صورت مولتی تایم فریم عمل کنید به این معنی که بعد از پیدا کردن سطوح کلیدی که در تایم فریم های بالا آنها را پیدا می کنید برای ورود به معاملات باید به تایم فریم های پایین تر رفته و در جهت مورد نظر اقدام به گرفتن یک موقعیت معاملاتی کنید .
برای فهمیدن جهت مارکت باید به سطح کلیدی خود دقت کنید اگر تعداد دفعات برخورد به سطح کلیدی زیاد شده باشد دیگر نمیتوانید آن سطح را به عنوان سدی در مقابل حرکت قیمت لحاظ کنید و بهتر است منتظر شکسته شدن این سطح و ورود به معامله در جهت جدید باشید .
بعد از مطمئن شدن از جهت حرکت قیمت می توانید در تایم فریم پایین تر با دیدن نشانه های ورود وارد معاملات خود شوید .برای اینکار میتوانید از نشانه های ورود مختلفی استفاده کنید مانند الگو های کندلی یا الگو های قیمتی مانند مثلث های برگشتی الگوی سرو شانه الگوی کیو ام و حتی استفاده از اندیکاتورهای رایج دلایل ورود به معامله برای هر شخص می تواند متفاوت و منحصر به فرد باشد و در این مورد نمیتوانیم نسخه یکسانی را برای همه مد نظر قرار دهیم .
در واقع با ورود به صورت مولتی تایم فریم ریسک به ریوارد معاملات شما به شدت بالا رفته و میتوانید با استفاده از این روش شکار های مناسبی را در معاملات خود مانند یه شکارچی حرفه ای تجربه کنید .
کلام پایانی :
همانطور که در این مقاله عنوان شد و خواندید اهمیت شناخت سطوح کلیدی اصلی ترین موضوع برای یک تحلیل گر است که می توانید با ترسیم این سطوح در نمودار به درک مناسبی از حرکت بازار برسید . این نکته را نیز مد نظر قرار دهید برای رسیدن به تسلط در این زمینه باید تمرینات جدی را آغاز کنید هر چه بیشتر تمرین کنید به نتایج بهتری خواهید رسید .
سوالات متداول:
1.سطوح کلیدی در تحلیل نمودار چه معنایی دارند؟
سطوح کلیدی نقاط عطف در نمودار قیمت هستند که هر بار با رسیدن قیمت به آنها، واکنشهای مناسبی در بازار ایجاد میشود. این سطوح به دلیل خصوصیات منحصر به فردی که دارند، از سطوح معمولی متمایز میشوند
2.چرا تعداد دفعات برخورد به یک سطح کلیدی مهم است؟
تعداد دفعات برخورد به یک سطح کلیدی نشاندهنده قدرت و تأثیرگذاری آن سطح است. هر بار که قیمت از سطح دور میشود، قدرت سطح کاهش یافته و با هر بار برخورد، سطح ممکن است ضعیفتر شده و در نهایت شکسته شود.
3.چگونه میزان حرکت قیمت از سطح کلیدی مهم استفاده میشود؟
میزان حرکت قیمت از سطح کلیدی نشاندهنده قدرت سطح است. هرچه میزان فاصله پرتاب شدن از سطح بیشتر باشد، نشان از قوی بودن سطح میدهد. این معمولاً به عنوان یک شاخص از قدرت یا ضعف سطح برای تحلیل بازار استفاده میشود
4.چگونه میتوان از سطوح کلیدی برای ورود به معاملات استفاده کرد؟
برای ورود به معاملات، میتوانید سطوح کلیدی را در تایم فریمهای بالاتر پیدا کنید و سپس به تایم فریمهای پایینتر بروید. وقتی قیمت به سطح کلیدی میرسد ، میتوانید با استفاده از نشانههای ورود، وارد معامله شوید.
5.چگونه میتوان از ترکیب مولتی تایم فریم برای تحلیل بهتر بازار استفاده کرد؟
با تحلیل مولتی تایم فریم، میتوانید سطوح کلیدی را در تایم فریمهای بالاتر پیدا کنید و سپس در تایم فریمهای پایینتر، با توجه به نشانههای ورود، وارد معاملات شوید. این روش به شما امکان میدهد با ریسک بهینه، بهترین فرصتها را شناسایی کنید.
نظرات کاربران