برای اینکه یک معامله گری خوب و حرفه ای در بازار های مختلف باشید باید، باید یک سری از مسائل و اصول اولیه معامله گری را بلد باشید. تا در این مسیر دچار ضرر و زیان نشوید. در این مقاله سعی شده تا شما را با مباحث اولیه معامله گری آشنا کنیم.
معامله گری یا ترید چیست؟
در فرهنگ لغات، شکل های گوناگونی از معامله گری همچون بازرگانی، تاجر، کاسب و دیگر عناوین مختلف تعریف شده است. به طور کلی افرادی که خرید و فروش کالا و خدماتی را انجام می دهند؛ به عنوان معامله گر شناخته می شوند و به پروسه خرید و فروشی که معامله گر انجام می دهد در واقع معامله گری گفته می شود.
ویژگی های معامله گر:
معامله گر باید از دانش و تخصص کافی برخوردار باشدکه در معامله گری دچار ضرر و زیان نگردد. معامله گر باید روند کلی بازار را بشناسد؛ و آینده بازار را تشخیص دهد. یک معامله گر باید به مدیریت ریسک، مدیریت سرمایه، روانشناسی معامله گری و تحلیل گری اشراف داشته باشد.
سرمایه گذار:
به شخصی که پول و سرمایه خود را به شخص یا جایی می سپارد و انتظار دارد در آینده سود بدست آورد سرمایه گذار گفته می شود. علت اصلی سرمایه گذار برای سرمایه گذاری رشد سرمایه و کسب سود می باشد.
تفاوت معامله گری با سرمایه گذاری:
تفاوت کوچکی بین سرمایه گذاری و معامله گری وجود دارد که اغلب مورد توجه چندانی قرار نمی گیرد. سرمایه گذاری نیز نوعی معامله گری محسوب می شود. معامله گران دید زمانی کوتاه تری نسبت به سرمایه گذاران دارند.
استراتژی معامله گران این است که با خرید و فروش بیشتر سود بیشتری در مدت زمان کم بدست آورند در صورتی که سرمایه گذاران دید بلندتری نسبت به استراتژی معاملاتی خود دارند، و با هدف افزایش سرمایه در چند سال یا حتی چند دهه دارایی خود را نگهداری می کنند.
انواع روش های معامله گری:
در بازار های مالی مانند فارکس، بورس و ارزهای دیجینال از روش های گوناگون مختلفی برای معامله گری استفاده می شود که در ادامه به چند مورد خواهیم پرداخت:
اگر هنوز نمیدانید فارکس چیست و راههای کسب درآمد دلاری در ایران کدامند؛ به صفحه آموزش فارکس از صفر تا صد مراجعه کنید.
پوزیشن تریدینگ Position Trading:
می توان گفت پوزیشن تریدینگ طولانی ترین دوره معامله گری می باشد. این نوع معاملات می تواند از بازه ماهانه تا سالانه طول بکشد. پوزیشن تریدرها افرادی هستند که به تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در خرید و فروش مسلط هستند و نوسانات کوتاه مدت تاثیری بر استراتژی بلند مدت آنها ندارد.
سوئینگ تریدینگ Swing Trading:
معاملات در این روش بصورت روزانه و هفتگی انجام می شود.تریدرها از تحلیل تکنیکال جهت رفتارشناسی قیمت ها، نقاط ورود و خروج مناسب جهت کسب سود بیشتر استفاده می کنند.
دی تریدینگ Day Trading:
معاملات این روش بصورت روزانه انجام می گیرد. معامله گران از تحلیل تکنیکال به بررسی روند قیمت و تصمیم گیری در کمتریمن زمان استفاده می کنند؛ تا بتوانند تصمیم مناسبی برای معامله خود اتخاذ کنند.
اسکالپ تریدر Scalp Trader:
اسکالپ یک استراتژی معاملاتی برای کسب سود از تغییرات کوچک قیمت به وسیله خرید و فروش در یک بازه زمانی کوتاه مدت است. اسکالپ برای بدست آوردن تعداد زیادی از سود های کوچک در معاملات روزانه است.
معامله گران اسکالپ چه در بازار های صعودی و چه در بازار های نزولی، می توانند سود های خوبی بدست آورند. در این روش زمان زیادی برای رصد کردن بازار صرف می شود. این روش برای افراد مبتدی و تازه کار مناسب نمی باشد.
چرا که بازار مدام در حال پیمایش است. این روش معامله گری اغلب در بازار های فارکس، بورس استفاده می شود. به افرادی که از این روش معاملاتی برای معامله کردن استفاده می کنند اسکالپر می گویند. معمولا آنها زمان زیادی را برای موقعیت های معاملاتی خود صرف نمی کنند.
معاملات پر تعداد High-Frequency Trading:
در این روش از تعداد معاملات زیاد و سریع با استفاده از نرم افزار های خاص و الگوریتم های پیچیده استفاده می شود. این روش معاملاتی توسط شرکت های بزرگ در بازار های مالی از جمله فارکس، بورس و ارز های دیجیتال با صرف هزینه های زیاد صورت می گیرد.
معامله گری در بورس:
برای شروع معامله گری در بورس ابتدا باید آموزش های مقدماتی همچون یادگیری مقدماتی، تحلیل تکنیکال، تابلوخوانی، استراتژی معاملاتی، مدیریت سرمایه و … را فرا بگیرید.
پس از آموزش و یادگیری مفاهیم اولیه بازار، شما نیاز به تمرین و تکرار مباحث آموخته شده را دارید؛ تا آمادگی کامل برای ورود به بازار و معامله گری در آن را داشته باشید.
معامله گری در فارکس:
روش های معامله گری در بازار فارکس متنوع است. زیرا بازار فارکس پر پتانسیل ترین بازار مالی در جهان بشمار می رود. از این رو معامله گران زیادی همچون معامله گران خرد و معامله گران کلان، در این بازار برای بدست آوردن سود فعالیت دارند.
برای معامله گری در بازار فارکس باید از دانش و مهارت کافی برخوردار باشید چرا که بدون داشتن دانش و مهارت متحمل ضررو زیان خواهید شد.
اگر کار خود را با بازارهای مالی مانند فارکس شروع کرده اید؛ حتما مطلع هستید که برای شارژ حساب خود نیاز به یکسری بروکرها و صرافی ها دارید؛ ما اطلاعات کاملی درباره بهترین بروکر در ایران و صرافی های برتر خارجی ارزدیجیتال برای شما فراهم آورده ایم که با مراجعه به این صفحات می توانید دانش خود را تکمیل کنید.
روانشناسی معامله گریTrading Psychology:
روانشناسی معامله گری به وضعیت ذهنی و احساسات معامله گر نسبت به موفقیت یا شکست اشاره دارد.
روانشناسی معامله گری رفتارها و شخصیت یک فرد را از جنبه های مختلف که بر اقدامات تجاری وی تاثیر می گذارد کنکاش می کند. روانشناسی معامله گری در کنار مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
ممکن است یک معامله گر قدرت تحلیل بالایی داشته باشد و موقعیت های معاملاتی خوبی را شناسایی کند اما نمی تواند هیجانات و احساسات خود را کنترل نماید. در نتیجه نمی تواند به یک معامله گر موفق تبدیل شود. برای اینکه بتوانید به یک معامله گر موفق تبدیل شوید در کنار داشتن دانش و مهارت کافی باید بر عواطف احساسی خود مانند حرص و طمع، ترس، استرس و …. غلبه کنید.
ویژگی های یک معامله گر موفق:
یک معامله گر موفق باید همیشه در حال یادگیری باشد چرا که کسب دانش و تجربه پایانی ندارد.
یک معامله گر باید با مباحث روانشناسی بازار کاملا آشنایی داشته باشد که در دام احساساتی چون ترس و طمع قرار نگیرد. معامله گر باید از صبر بسیار بالایی برخوردار باشد و یک روند منطقی و منظم را دنبال کند، به دنبال یک شبه پولدار شدن نباشید چون چیزی جزء ضرر نصیبتان نمی شود.
یک معامله گر همیشه باید مدیریت سرمایه خود را حفظ نماید. یک معامله گر حرفه ای و موفق از شکست نمی ترسد و احساس ناامیدی نمی کند. زیرا از شکست ها باید درس گرفت و به دنبال رفع ایراد آن باشد. معامله گری موفق است که به روز باشد یعنی اخبار اقتصادی و سیاسی جهان را دنبال کند تا از تاثیراتش باخبر شود.
کلام پایانی:
برای اینکه یک معامله گر موفق شوید تا بتوانید معامله گری کنید باید اول از همه چیز آموزش های لازم را ببینید، زیرا لازمه هر کاری آموزش دیدن و تمرین کردن مداوم است. بدون آموزش و تمرین دچار ضرر و زیان و از بازار ناامید و دلسرد خواهید شد.
مطالب مرتبط:
سوالات متداول:
معامله گری چیست؟
به طور کلی افرادی که خرید و فروش کالا و خدماتی را انجام می دهند به عنوان معامله گر شناخته می شوند. و به پروسه خرید و فروشی که معامله گر انجام می دهد در واقع معامله گری گفته می شود.
ویژگی های یک معامله گر موفق چیست؟
یک معامله گر موفق باید از دانش و تخصص کافی برخوردار باشدکه در معامله گری دچار ضرر و زیان نگردد. معامله گر باید روند کلی بازار را بشناسد؛ و آینده بازار را تشخیص دهد. یک معامله گر باید به مدیریت ریسک، مدیریت سرمایه، روانشناسی معامله گری و تحلیل گری اشراف داشته باشد.
انواع روش های معامله گری در بازارهای مالی کدامند؟
روش های مختلفی در معامله گری وجود دارد از جمله پوزیشن تریدینگ، سوئینگ تریدینگ، دی تریدینگ، اسکالپ تریدر، معاملات پر تعداد میتوان اشاره کرد.
معامله گری در بورس چگونه انجام می شود؟
برای معامله گری در بورس باید آموزش های مقدماتی همچون یادگیری مقدماتی، تحلیل تکنیکال، تابلوخوانی، استراتژی معاملاتی، مدیریت سرمایه را فرا بگیرید.پس از آموزش و یادگیری مفاهیم اولیه بازار،شما نیاز به تمرین و تکرار مباحث آموخته شده را دارید؛ تا آمادگی کامل برای ورود به بازار و معامله گری در آن را داشته باشید.
سرمایه گذار کیست؟
به شخصی که پول و سرمایه خود را به شخص یا جایی می سپارد و انتظار دارد در آینده سود بدست آورد و سرمایه وی رشد کند سرمایه گذار گفته می شود.
ویژگی های یک معامله گر موفق چیست؟
بطور خلاصه یک معامله گر موفق باید همیشه در حال یادگیری باشد .یک معامله گر باید با مباحث روانشناسی بازار کاملا آشنایی داشته باشد. معامله گر باید از صبر بسیار بالایی برخوردار باشد. یک معامله گر همیشه باید مدیریت سرمایه خود را حفظ نماید.
یک معامله گر حرفه ای و موفق از شکست نمی ترسد و احساس ناامیدی نمی کند. معامله گری موفق است؛ که به روز باشد یعنی اخبار اقتصادی و سیاسی جهان را دنبال کند تا از تاثیراتش باخبر شود.